Check-Point Russia

Leave a comment
Geen categorie

EN – Just how happily will the collaboration between Donald Trump en Vladimir Putin be? When Putin was re-elected president in 2012, Russia was considered to be a partner by the EU. Nearly 5 years later the EU is arming itself against possible Russian aggression. VRT’s Russia expert Jan Balliauw went to Russia in November, right after Trump’s election. The documentary is an attempt to understand more of the Russian’s logic. Do Russia and the West really live in two different realities or are there grounds for better collaboration?

Watch the full documentary with English subtitles here.

NL – Het Europese continent is 25 jaar na de ontbinding van de Sovjet-Unie en het definitieve einde van de Koude Oorlog weer in de greep van spanning en onzekerheid. Hoe is het zover kunnen komen? Waarom begrijpen Europeanen en Russen elkaar zo slecht? Waarom lijken we te leven in een andere realiteit? Jan Balliauw trok in november naar Rusland op zoek naar antwoorden. Hij volgt al meer dan 30 jaar de regio van de vroegere Sovjet-Unie. Hij was erbij toen in 1991, 25 jaar geleden, de Sovjet-Unie plots ophield te bestaan en het communistische stelsel in elkaar stortte. Het resultaat van zijn zoektocht zien we op 22 december in Check-point.

De volledige documentaire met NL ondertitels kan je hier bekijken

Check-point Rusland is een documentaire van Jan Balliauw en Alina Kneepkens (regie), een co-productie van VRT Nieuws en Canvas.

 

 

trailers

 

extra scenes of een handleiding om de Russen nòg beter te leren kennen:

 

 

 

Camera: Rolf Lemmens / Geluid: Caroline Pellecom / Montage: Thomas Dheedene / Research: Eva Claessen en Machteld Ryckaert / Productie België: Rik Stallaerts en Siska Meersman / Productie Rusland: Evgeni Roedni / Grafiek: Veronique Van Hoeck en Francis Vanhoutte / Colorgrading: Ludo Bollen / Audiomix: Denis De Cock en Mark Mommaerts.

https://www.canvas.be/check-point/najaar-2016/rusland

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/analyse/1.2851350

Bewaren

Bewaren

Save

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s